FANTASTISK TUR TIL HELSINKI 2014

Så nærmede tiden sig til WORLD DOG SHOW. Vi drog den lange tur til Helsinki i Finland, for at deltage i denne store årlige event, som i 2014 skulle afholdes i Helsinki.

At komme dertil, har krævet mange timers arbejde. En lang forberedelse havde fundet sted. Vi havde planlagt turen i mindste detalje, et halvt år i forvejen. Alt skal flaske sig. Det er ikke kun minutterne i udstillingsringen der er vigtige, det er forberedelsen INDEN….!!!!

Jeg havde besluttet, at hundene skulle klippes sådan rigtigt professionelt. Jeg plejer selv at klippe til udstillingerne, men kan ikke måle mig med de bedste. Og vil man det optimale, må man sørge for, at forberede sig optimalt inden målet. Jeg gjorde mit bedste for at forberede mig så godt som jeg kunne. Det sidste var pelsplejen - alle vaskene af timers varrighed pr. hund inden den endelige klipning kunne foretages. Hundene blev klippet dagen inden afrejse. Dvs torsdag var afsat af mig og klipperen (Anne Birgitte Schilling), og fredag skulle vi rejse. Klipningen og pelsene skulle gerne holde sig så pæne som muligt til søndag, hvor udstillingen skulle spænde af.

Vi tog den lange køretur til Stockholm, en tur fra Århus på ca 1000 km. Vi drog afsted kl 4 om morgenen, og var i god tid v. færgelejet i Stockholm. Fulde af spænding og forventning, og samtidig nød vi den smukke tur på vej derop. Vi kom ombord på færgen, et kæmpe skib, som Noah længe havde ventet på vi skulle med. Vi fik vores kahyt på 4 dæk, et lille rum med et vindue, så vi kunne kigge ud på bølgerne. Vi slæbte (for) mange ting med ned i kahytten, Men hundenes pels, skulle jo nødigt blive for krøllede, og Noah havde fået besked på, IKKE at røre de små kærlige kræ på turen, førend udstillingen var ovre. Deco og Chanel måtte sove sammen i et medbragt bur, mens den gamle dreng fik lov til at sove i dynerne hos mor og far. Ja herregud om der kom en lille krølle i pelsen, det tager man ikke så nøje i den alder, komforten er i højsæde når man når en vis alder 🙂. Der var musik på dækket, solen strålede sidst på eftermiddagen, hvor udsejlingen startede gennem skærgården. 4 1/2 times guddommelig smuk tur gennem skærgården med kold hvidvin, pizza og musik i bløde loungemøbler….hvad mere kan man ønske sig . Hundene måtte pænt blive i kahytten med hver deres "Beef-Bite". Vi var i land kl 9 om morgenen i Helsinki. Turen på skibet var stille og vi sov alle trygt og godt. Noah synes det var vildt sejt at sove i køje over sin far.🤩😎😀.
Så kom dagen hvor vi skulle drage til WDS. Fulde af forventning, samtidig glædede vi os begge til at se alle de mennesker man har "Mødt" på Facebook, samt bare det at være med til det største show hvor alle "Profferne" og de smukke hunde er med….  Og hvad skete der…..vores lille princesse Chanel løb med titlen WORLD WINNER 2014 😀. Det var den FEDESTE oplevelse.
Marco blev placeret som 2 bedste veteran, slået af Chanels morfar, og han er også svær at slå, og Jørn var (næsten…😉) tilfreds med at blive 2er..ja ja, man er vel konkurrencemenneske 🤩. Deco blev 5 bedste Champion han, og øv, indrømmet, havde håbet på en bedre placering med ham. Når det ikke går som det skal, er der altid kun Èn der har skylden…..DOMMEREN ER DUM OG BLIND haha. Vi elsker vores Deco (mor mest) og han er lige så dejlig efter enhver udstilling!. En anden speciel oplevelse der ventede, var at møde Deco´s opdrætter fra Rusland. Elena Golovko.  Når man kun har korresponderet via Facebook, delt mange billeder og ord, betød det rigtig meget at se hende og, hun havde glædet sig enormt til at se Deco. 

Så var det tid til at lege turister. Vi nød byen, maden, vinen, gåturene, turistbussen og alle butikkerne (Charlotte mest)…En fantastisk by med fantastiske minder fik vi med derfra. 4 unikke dage i denne gamle smukke by. Vi var begge yderst overraskede over byens muligheder, kulturen, arkitekturen, og deres niveau på velfærd, velstand og det IT mæssige niveau. 

Turen hjem forløb knap så stille af som derop. Vi havde besluttet, ikke at slæbe bure og andet skrammel med op i kahytten. Hundene måtte sove i sengene. Og de nød det i fulde drag. Tror næppe de opdagede hvor meget det vippede om natten. De fladede ihvertfald godt ud i vores senge, og vi overvejede, at hoppe op i køjerne så hundene da kunne få HELE sengen for sig selv!!!🤒🙃. Lidt mørbankede vågnede vi om morgenen til den smukke indsejling til Stockholm. Vi nød det igen i fulde drag, og nattens tumult blev hurtigt glemt. Lige indtil vi kørte af færgen, og kom i tanke om, at vi havde lige små 1000 KM hjem…..pyhhh det virkede meget længere hjemad end derop. Godt at Forden kan skyde en god fart, og vi forsøgte at "Dukke" os for kameraerne på vejen 🤩🙃. Ankomsttid i Århus var 19.30! Der ventede os 3 VILDT opstemte vovser da vi kom hjem….tror vi havde været savnet 😘😘😘….Godt at være hjemme igen!!!!!| Svar

Nyeste kommentarer

21.10 | 21:57

Vi er meget interesseret i den lille sorte tæve, vi har i forvejen en lille hvid
pudel så hun vil komme i godt selskab. Vi bor nær skov og strand

23.07 | 18:12

Hej Charmeurhuset:)
Jeg ville lige forhører mig om i har nogle ledige hvalpe?
Vores ene puddelhund er gået bort for nyligt og vores anden
mangler derfor en ven

11.05 | 13:05

Hej Hanne du bliver nødt til at kontakte os på anden vis end at skrive en kommentar her. 😊

10.05 | 17:22

Hej Charlotte. Jeg kan se du venter hvalpe til juni❤️ Kan jeg blive skrevet op til en tæve eller hvordan foregår det. Mvh Hanne Jørgensen